Man uit Krommenie ontkent opzet bij fataal ongeluk A10

Foto: PxHere

De 52-jarige Johnny O. uit Krommenie ontkent dat hij op 23 december vorig jaar op de A10 in zijn auto bewust een motor heeft geraakt, waardoor twee mensen om het leven kwamen. Dat meldt het ANP naar aanleiding van de eerste pro forma-zitting in de zaak.

De motorrijder zou de verdachte hebben afgesneden bij het Coenplein, waarop de verdachte hard moest remmen en de vangrail raakte. Hij ging daarna achter de motor aan. Volgens getuigen heeft hij tweemaal naar rechts gestuurd richting de motor, die daardoor omviel. De bestuurder, een 44-jarige man uit Wormerveer en een 34-jarige vrouw uit Amsterdam kwamen beiden om het leven. De aanklacht tegen O. luidt doodslag.

‘Alleen verhaal halen’

Hij vertelde de rechtbank vandaag dat hij slechts verhaal wilde halen. Zijn vijftienjarige dochter die naast hem zat bevestigt dat en verklaarde dat de motorrijder een slaande en trappende bewegingen richting de wagen zou hebben gemaakt. O. zegt zich niet te kunnen herinneren richting de motorfiets te hebben gestuurd. Hij lijdt nog steeds onder de gevolgen van die fatale dag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen