Automobilist uit Krommenie wordt verdacht van doodslag

Foto: Pixabay

De 52-jarige Krommenieƫr die betrokken was bij het ongeluk op de A10 dat afgelopen zondag het leven kostte aan een man uit Wormerveer en een vrouw uit Amsterdam wordt verdacht van doodslag. Hij blijft in elk geval nog twee weken in de cel.

De rechter-commissaris in Amsterdam besloot vandaag tot verlenging van het voorarrest. De politie en justitie zijn er nu van overtuigd dat er sprake is geweest van een verkeersruzie voorafgaand aan de fatale crash. De motorrijder zou de auto van de verdachte hebben afgesneden bij het Coenplein. De man schrok van deze actie, moest remmen en raakte daarbij de vangrail. Hij is daarna achter de motorrijder aangereden en heeft volgens getuigen meerdere keren naar rechts ingestuurd richting de motor. De motorbestuurder zou daarbij trappende bewegingen naar de auto hebben gemaakt.

Dit alles gebeurde bij een snelheid van 100 tot 130 kilometer per uur, aldus het Openbaar Ministerie. Bij de laatste keer insturen zou de automobilist de motor hebben geraakt, die daardoor omviel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen