Longkankerpatiënten vaker behandeling in ‘eigen’ ZMC

Foto: Google Street View

Zaanse patiënten die met immunotherapie tegen longkanker worden behandeld kunnen daarvoor in de toekomst vaker terecht in het Zaans Medisch Centrum en hoeven dan niet langer naar het UMC in Amsterdam te reizen. De beide ziekenhuizen hebben daar afspraken over gemaakt.

Longarts Svitlana Tarasevych werkt al langer met het UMC samen en is er trots op dat het ZMC aan alle eisen voldoet om patiënten immunotherapie te kunnen aanbieden. De ziekenhuizen vullen elkaar goed aan, werken goed samen, delen protocollen, overleggen wekelijks en mailen tussendoor regelmatig, zegt haar Amsterdamse collega Idris Bahce in een persbericht. ‘De patiënt moet op de juiste plaats de juiste behandeling krijgen.’

Gezamenlijke spreekuren

Zowel Tarasevych als Bahce zien mogelijkheden voor gezamenlijke spreekuren van de Zaandamse en Amsterdamse specialisten, waardoor meteen alle praktische vragen beantwoord kunnen worden in het vertrouwde ziekenhuis van de patiënt. Bestuursvoorzitter Ruurd Jan Roorda van het ZMC is ‘erg blij’ met het samenwerkingscontract, ook al omdat twee ziekenhuizen meer patiënten aankunnen dan één. Daardoor is de patiënt sneller aan de beurt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen