Filmtheater en Café Fabriek houden vast aan mediation

Foto: Twitter

Zowel het filmtheater als Café Fabriek hebben het aanbod van de gemeente om een nieuwe ronde mediationgesprekken te faciliteren en hun conflicten onderling op te lossen aangenomen en daar ook formeel om verzocht. Dat blijkt uit de antwoorden van het college op vragen van DA-fractievoorzitter Juliëtte Rot.

De recente benoeming van Margreet Horselenberg tot voorzitter van Stichting Filmhuis De Fabriek heeft wat dat betreft niets veranderd. Verder heeft wethouder Sanna Munnikendam nog steeds nog steeds geen bemoeienis met de interne zaken van de stichting en het conflict tussen de uitbaters van de horecagelegenheid in De Fabriek en de stichting. Mocht de stichting onder de nieuwe voorzitter een andere koers gaan varen, dan is dat een onderdeel van de bedrijfsvoering van de organisatie en geen zaak voor de gemeente zolang de gesubsidieerde doelen niet in gevaar komen. Van een mogelijke beleidsverandering is echter niets bekend.

Onbeantwoorde vragen

Op de vragen van DZ over het inzetten van vijf gemeenteambtenaren bij het zoeken naar een oplossing voor het geschil tussen de twee partijen komt geen antwoord. Ook de vraag waarom het pand van De Fabriek, dat wordt gehuurd van de gemeente, vorig jaar getaxeerd werd blijft in de lucht hangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen