Nieuwe speler in klucht/drama filmhuis en café: Margreet Horselenberg

Foto: Google Street View

Dat oud-wethouder Margreet Horselenberg de voorzitter van filmhuis De Fabriek is en dat deze aanstelling wederom via Dagblad Zaanstreek bekend werd gemaakt heeft Democratisch Zaanstad verrast, gezien de recente bemoeienis van Cultuurwethouder Sanna Munnikendam met De Fabriek naar aanleiding van het slepende conflict met de uitbaters van het inpandige café.

Horselenberg zat tussen 1990 en 2000 in het college namens de PvdA, vertrok toen naar twee burgemeestersposten elders in het land en woont inmiddels als gepensioneerd bestuurder in Westzaan. DZ wil graag van het college horen wanneer dat op de hoogte werd gebracht van haar nieuwe functie als voorzitter na de Stichting De Fabriek, als opvolger van de onlangs vertrokken Sjoerd Jans en interim Jan van Beek. Omdat Horselenberg de taak heeft gekregen om de impasse te doorbreken die is ontstaan tussen het filmhuis en Café Fabriek, was DZ graag van haar aantreden en die opdracht op de hoogte geweest. Eind vorige maand was immers nog sprake van een mogelijk nieuw mediationtraject.

Hebben Stichting De Fabriek en Café Fabriek in gezamenlijk overleg besloten daarvan af te zien, wil DZ weten en wat vondt het college van deze nieuwe, plotselinge wending in de gang van zaken rond het filmtheater?

Reacties

Cookieinstellingen