DZ wil tekst en uitleg – en cijfers – over biomassacentrale

Foto: Pixabay / Dimhou

Raadslid Jos Kerkhoven van Democratisch Zaanstad heeft het college gevraagd om alle bekendmakingen omtrent de vergunningverlening voor de biomassacentrale aan de Pascalstraat in Zaandam. Hij wil alle afgegeven vergunningen inzien en alle brieven die de gemeente aan de omwonenden stuurde eveneens.

Ook vraagt Kerkhoven naar het luchtkwaliteitsonderzoek van ingenieur J. Koppejan uit juni 2014. Volgens het onderzoek dat het bureau MOB op verzoek van DZ deed naar alle vergunningen voor de centrale die het warmtenet in Zaandam Zuid moet voeden zijn in de studie van Koppejan de emissies van ammoniak, zoutzuur, fluorwaterstofzuur, zware metalen, dioxinen en furanen weggelaten. Kerkhoven wacht nog op antwoorden op eerdere vragen naar de verleende vergunning in het kader van de Wet natuurbescherming en hij wil weten of het klopt dat jaarlijks maximaal 3200 ton houtpellets mogen worden verstookt in Zaandam. Bovendien vraagt hij om specifieke uitstootgegevens voor een serie risicovolle stoffen.

Wethouder Hans Krieger liet afgelopen donderdag weten dat er volgens hem niet veel deugt van het onderzoeksrapport dan MOB opstelde over de Zaanse biomassacentrale.

 

Reacties

0