Airbnb op z’n Zaans: hele woning, twaalf bedden, 450 euro

Foto: Flickr

Beleid voor de vakantieverhuur van woningen laat op zich wachten en tot die tijd valt er aardig mee te verdienen, vooral als een eigenaar zijn hele huis aanbiedt voor twaalf personen: 450 euro per nacht. Het mag gewoon in Zaanstad.

Dat de eigenaar er ‘meestal’ niet is, heeft hij opgelost door een sleutelkluisje te installeren waarmee gasten zichzelf binnen kunnen laten. Want bij een dergelijke prijs wil je er natuurlijk niet te veel omkijken naar hebben. Wat voorzieningen betreft is er wel sprake van een rookmelder, maar niet van een koolmonoxidemelder of van brandblussers – voorzieningen die in bijvoorbeeld een Bed & Breakfast standaard aanwezig moeten zijn.

Met alle verhalen, klachten, pijnpunten, al dan niet tijdelijke onorthodoxe oplossingen en schrijnende situaties die de krapte op de woningmarkt oproept en aan het licht brengt, zou je verwachten dat het tegengaan van de permanente vakantieverhuur van twee appartementen in een gesplitste woning een voortvarender aanpak zou krijgen. A propos: de verhuurder heeft ook nog recensies van andere accommodaties op Airbnb. En er wordt bij de advertentie voor het twaalfpersoons huis in Zaandam geen melding gemaakt van toeristenbelasting.

Reacties