St. Michaël College vierkant achter strategie Zaanse Schans

Foto: Google Street View

Het St. Michaël College is een groot voorstander van een parkeerplaats voor de Zaanse Schans aan de overkant van de Leeghwaterweg in het belang van de veiligheid en gezondheid van de rond 1340 leerlingen en 130 personeelsleden. De school is niet van plan de eigen sportvelden af te staan voor parkeren, zoals door bewoners en ondernemers van de Schans wordt voorgesteld.

De ‘grootste buurvrouw’ van de toeristische attractie heeft besloten om zich in de politieke arena te wagen nu er over, maar niet met haar gesproken wordt over de toekomstige parkeervoorzieningen. Voor het St. Michaël College is het duidelijk: de onderwijsinstelling die vanaf het begin betrokken is geweest bij de totstandkoming van de Ontwikkelstrategie voor de Zaanse Schans staat vierkant achter het resultaat. De school is blij met het nieuwe fietspad en parkeren ten zuiden van de Leeghwaterweg wordt als ‘uiterst wenselijk, zelfs noodzakelijk’ gezien. ‘De huidige veiligheid van onze leerlingen is momenteel al matig. Voor ons is parkeren ten zuiden van de Leeghwaterweg de enige veilige optie. We onderschrijven de noodzakelijkheid van alle maatregelen die de veiligheid vergroten,’ schrijven bestuur en schoolleiding aan de politiek.

Gezonde School

Parkeren op het sportveld van de school is behalve om redenen van veiligheid ook geen optie omdat het te veel overlast geeft in de lessen en al helemaal tijdens examens. Gezien het feit dat het St. Michaël College een gezonde school wil zijn zou het inleveren van sportfaciliteiten dichtbij huis daarnaast een rare ontwikkeling zijn.

Reacties