Gemeente heeft geen idee van toekomstig gebruik De Bres

Het gebouw gezien vanaf de Esdoornlaan.
Het gebouw gezien vanaf de Esdoornlaan.
Foto: Google Street View

De gemeente heeft geen idee wat de eigenaren van De Bres in Wormerveer van plan zijn met het voormalige zalencentrum dat Zaanstad in 1993 van de hand deed. Het college lijkt daar ook niet bijster in geïnteresseerd, maar is het wel met Democratisch Zaanstad eens dat de verloedering van het pand aandacht verdient. Daar wordt dan ook binnenkort contact over opgenomen.

Sinds de verkoop heeft de gemeente geen enkele zeggenschap meer over het gebouw op een priminente zichtlocatie vanaf de provinciale weg, antwoordt het college op vragen van DZ. Er zijn destijds geen eisen gesteld aan de (her)ontwikkeling en de eigenaar kan er binnen de grenzen van de algemene wettelijke verplichtingen en voorwaarden mee doen en laten wat hij wil. De afgelopen vijf jaar zijn er geen contacten geweest over De Bres. Dat had geen proriteit.

Horecafunctie

Toen de gemeenteraad in juni 2015 het nieuwe bestemmingsplan Wormerveer vaststelde is in overweging genomen dat het partycentrum op de hoek van de Esdoornlaan al enige tijd niet meer in gebruik was en is de bestemming daarom wat ruimer vastgesteld dan voorheen, om zo een eventuele uitgebreidere horecafunctie mogelijk te maken. Maar aanvragen voor een daadwerkelijke invulling van het gebouw zijn er dus niet geweest.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen