Vlaggen halfstok naar aanleiding van schietpartij Utrecht

Foto: Gemeente Zaanstad

Ook in Zaanstad hangen vandaag de vlaggen halfstok op overheidsgebouwen naar aanleiding van de aanslag gisteren in Utrecht, waarbij drie doden en vijf gewonden vielen en waarvoor inmiddels drie mensen zijn opgepakt. Onder hen is ook de vermoedelijke schutter Gökman T. (37).

Nog maar vier dagen geleden ging de vlag ook al halfstok na twee aanslagen op moskeeën in Nieuw-Zeeland, waarbij in totaal 50 mensenlevens verloren gingen. Over de achtergrond van de schietpartij in Utrecht is nog steeds geen duidelijkheid gegeven: ook relatieproblemen zouden de dader ertoe kunnen hebben aangezet om het vuur te openen op de passagiers van een tram in de Domstad. Volgens getuigen leek het alsof de schutter het op één vrouw had gemunt en vervolgens op de mensen schoot die haar te hulp probeerden te komen.

Criminele achtergrond

T. werd gearresteerd na een politie-inval in een pand aan de Oudenoord in Utrecht. Die straat ligt ten noorden van het centrum en station Utrecht Centraal, een paar kilometer van het 24 Oktoberplein waar de aanslag plaatshad. RTV Utrecht meldde gisteren dat het gaat om een veelpleger die onder andere met justitie in aanraking kwam wegens schieten met een vuurwapen, rijden onder invloed en een aangifte van verkrachting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen