Buurtbus op de Veldweg in Westzaan tegen het verkeer in

Foto: Google Street View

De gemeente wil het mogelijk maken om de buurtbus op de Veldweg in Westzaan tegen het verkeer in te laten rijden tussen Kanaaldijk en Rak. Op dit moment zijn alleen (brom)fietsers uitgezonderd van het eenrichtingsverkeer dat in 2010 werd ingesteld.

Volgens de gemeente wordt hiermee gehooor gegeven aan een wens van dorpsbewoners en zijn er verkeerskundig gezien geen bezwaren tegen. Het gaat om ‘een paar keer per dag’, aldus het college. In het gepubliceerde besluit is een schrijffout geslopen: Rak is ten onrechte Raak geworden. Dat heeft volgens de gemeente echter geen juridische consequenties: bij de informatie die naar de Staatscourant is gegaan zat zoals altijd ook een foto van het betreffende weggedeelde. ‘Uit het volledig ingediende besluit staat dus om welk weggedeelte het gaat,’ laat Zaanstad weten.

Nu nog niet voor publicatie

‘Momenteel worden foto’s en kaartjes nog niet opgenomen bij de publicatie van het besluit. Dit kan wellicht in de toekomst gaan veranderen.’ Mochten er bezwaren worden gemaakt tegen het verkeersbesluit, dan zal de naam in de nieuwe versie aangepast worden.’ Belanghebbenden hebben zes weken de tijd om eventuele bezwaren in te dienen, door middel van een bezwaarschrift dat woet worden gericht aan Burgemeester en Wethouders, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van datum, naam, adres, handtekening, telefoonnummer en de motivering van de bezwaren. Het kenmerk van het besluit is 2019 – 5025.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen