Nieuw toeristenseizoen en nog steeds vragen over camperplek

Foto: Google Street View

De tussen officiële en officieuze camperplaats in bungelende parkeerplek voor kampeerauto’s aan de Wezelstraat in Koog aan de Zaan heeft de aandacht getrokken van de POV en die wil daar met een nieuw Schans-seizoen voor de deur meer helderheid over. Wat is nu precies de status van die voorziening?

Op de parkeerplaats aan de achterzijde van station Zaandijk Zaanse Schans is plek gereserveerd voor campers en in de stad worden geïnteresseerden hierop gewezen middels borden en wordt de rijrichting aangegeven, zo is de Partij voor Ouderen en Veiligheid opgevallen. Ook online (Campercontact.nl) is de locatie te vinden, de Zaanse Schans vestigt er op de eigen website de aandacht op en ook de gemeente maakt er melding van. Afgelopen zomer werd de parkeerfaciliteit ‘menigmaal gebruikt door meer dan 20 campers die hier één of meerdere nachten bivakkeerden’, aldus raadslid Perry van der Velden in schriftelijke vragen.

Kwasi-permanent

De Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft zelfs geconstateerd dat enkele campers er langdurig gebruik van maakten, ‘tegen het permanente aan’ en ook de afgelopen voorjaarsvakantie was er alweer klandizie. Van der Velden wil nu weten hoe deze voorziening zich verhoudt met de camperplaats aan de Wandelweg in Wormerveer. Daar moet twaalf euro per nacht worden afgerekend vanwege de voorzieningen die in Koog aan de Zaan  ontbreken. Wordt even verderop überhaupt betaald voor de parkeerplek?

Vragen

Van der Velden wil namens de POV weten of de gemeente zicht heeft op het aantal campers dat de parkeerplaats bij de Zaanse Schans benut en wat de achterliggende gedachte van de constructie op die locatie is. Wie zorgt voor het beheer en de handhaving en waar is vastgelegd hoelang mensen er kunnen blijven staan? De gemeente schrijft op haar website: ‘De camperplaats Zaandijk – Zaanse Schans is geen officieel aangewezen camperplaats maar uitsluitend bedoeld om daar een camper te parkeren om bijvoorbeeld de Zaanse Schans te kunnen bezoeken.’

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen