Wat is er loos met de aanbesteding van de Zaanbrug?

Foto: Provincie Noord-Holland / Royal Haskoning / DHV Architecten

Wat is er aan de hand met de aanbesteding van de Zaanbrug dat het kennelijk zo lastig maakt voor de colleges van Zaanstad en Wormerland om een paar eenvoudige vragen te beantwoorden, zoals ‘wie heeft de klus binnengehaald en voor welk bedrag’.

De fracties van de Partij voor Ouderen en Veiligheid stelden die vragen toen volgens de planning de dag was aangebroken dat het winnende bedrijf de gunning van de provincie te horen zou krijgen, op 25 februari. Ook de provincie kreeg de vragen voorgelegd, maar die liet per omgaande weten dat de beantwoording via beide gemeenten zou gaan. Daarna bleef het stil, wat de bevreemding van de fractievoorzitters Harrie van der Laan en Jan Boer wekt. En enige achterdocht. Zij menen dat hun vragen ‘zonder veel moeite door onze organisaties beantwoord kunnen worden’. Dus wat is er loos?

De beide fracties dringen nu aan op een snelle reactie, ‘bij voorkeur morgen’, en verzoeken de twee colleges niet nog langer te treuzelen. Ongetwijfeld is ook bij andere partijen inmiddels de vraag gerezen waarom er geen klaarheid komt. En niet alleen in de politiek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen