Eerste informele plannen woningen Westzaan toegelicht

Zuideinde 87 in Westzaan.
Zuideinde 87 in Westzaan.
Foto: Google Street View

Gebiedsontwikkelaar BPD houdt woensdag 6 maart tussen 19:00 en 20:00 uur een inloopavond over het woningbouwplan Molenaar fase twee, achter en naast het monument Zuideinde 87. Het gaat om een eerste presentatie van de voorlopige ontwerpen, waarop medewerkers een toelichting geven en waarover omwonenden en andere dorpsbewoners vragen kunnen stellen.

De plannen zijn nog niet zover dat er meer kan worden verteld over aantallen woningen en prijzen, maar er liggen nu wel schetsen van hoe het buurtje in de toekomst zou kunnen worden. Voordat een omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen kan worden aangevraagd moeten eerst nog een bestemmingsplan, een stedenbouwkundig plan en een beeldkwaliteitsplan worden vastgesteld. In het bestemmingsplan staat waar nieuwe woningen mogen worden gebouwd en bijvoorbeeld ook welke bouwhoogte aangehouden moet worden.

Het stedenbouwkundig plan laat zien waar welk type woningen zouden kunnen komen en het beeldkwaliteitsplan beschrijft de uiterlijke kenmerken van de nieuwe woningen. Al deze plannen zijn momenteel in voorbereiding. De inloop in Zaanschap aan het Zuideinde 50 heeft geen officieel karakter. BPD verwacht na de komende zomervakantie zo ver te zijn dat de verkoop van de huizen kan beginnen. Dan zullen ook de verkoopprijzen bekend worden gemaakt en zal online alle informatie beschikbaar komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen