Actie tegen illegale bouwsels Westerkoog verrast bewoners én SP en DZ

Foto: Flickr

De SP en Democratisch Zaanstad vragen zich af waarom de gemeente opeens zonder nadere vooraankondiging of toelichting bewoners van Westerkoog sommeert om illegaal neergezette kleine bouwwerken als schuttingen, afdakjes voor fietsen, carports, bezemkasten of tuinkussenkisten te verwijderen. Sommige bouwwerken staan er al volgens de fracties al 42 jaar.

Juliëtte Rot (DZ) en Roland van Braam (SP) hebben er twijfels bij of deze plotselinge drang tot handhaven opweegt tegen de onrust die in de Zaandamse wijk is ontstaan en of de actie die nu wordt ondernomen een gevolg is van klachten over de bouwsels. Ze willen graag becijferd zien hoeveel capaciteit en arbeidsuren in deze opruimactie gaan zitten en of dit niet ten koste gaat van werkzaamheden die een hogere prioriteit (zouden moeten) hebben.

De fracties vragen het college ook of dat bereid is om met bewoners in gesprek te gaan alvorens over te gaan tot dwangsommen bij het niet verwijderen van de kennelijk aanstootgevende bouwwerken. Veel van de schuttingen die nu weg moeten zijn vanaf de straat niet te zien, stellen de twee, dus wat is dan de achterliggende gedachte of visie om deze afscheidingen toch ‘weg te willen dwingen’? De vragenstellers werden daartoe geïnspireerd door een bericht met video van website De Orkaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen