Stichting Leergeld biedt kinderen in armoede hulp in natura

Wethouder Songül Mutluer spreekt tijdens de lancering van de stichting in Zaanstad.
Wethouder Songül Mutluer spreekt tijdens de lancering van de stichting in Zaanstad.
Foto: Gemeente Zaanstad

Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen. Dat is het motto van de Stichting Leergeld, die sinds afgelopen vrijdag ook een Zaanse afdeling kent. Leergeld is al in 260 gemeenten actief en zorgt ervoor dat kinderen die in armoede opgroeien toch kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Leergeld richt zich op kinderen van ouders die het geld niet hebben om kosten voor school (een schoolreisje, maar ook een tas, fiets of laptop) of een winterjas te betalen. De inkomensgrens is niet strak, maar ligt ongeveer bij 120 tot 130 procent van het sociaal minimum. De stichting doet de verstrekkingen in natura. In Zaanstad is daarnaast een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zaanstreek. De gemeente ondersteunt Leergeld met een financiële bijdrage en de stichting kreeg bij de start in Zaanstad 10.000 euro van de Rabobank.

Meer kinderen bereiken

Wethouder Songül Mutluer van Minimabeleid zei bij de lancering ‘erg blij’ te zijn met de Stichting Leergeld Zaanstad. ‘Er leven te veel kinderen in armoede. Dat is onacceptabel. Als gemeente doen we via Meedoen Zaanstad al heel veel om kinderen in armoede de kans te geven om mee te doen aan sportieve en culturele activiteiten. Dankzij maatschappelijke initiatieven als Leergeld kunnen we nog meer kinderen bereiken.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen