Lot ‘Zaanse’ Maserati houdt autominnend Nederland bezig

Foto: Wikipedia

De Maserati Quattoporte GT S die Zaanstad woensdag dreigt te vernietigen als de eigenaar zich niet meldt houdt de gemoederen bezig. Nadat De Orkaan erover gepubliceerd had dook op autominnend Nederland er bovenop. Want we hebben het niet over zomaar een automobiel.

Volgens de website Autoblog.nl was het model zelfs ooit de redding van het iconische Italiaanse merk, met steun van Ferrari. ‘Een absoluut niet perfecte auto met een extatisch V8 geluid,’ aldus het blog. De imperfecties die de wagen uit 2008 altijd al mag hebben gehad zullen echter in het niet vallen bij de toestand die ontstaat wanneer de gemeente haar plannen uitvoert. De auto is weggesleept van de Rosbayerweg in Wormerveer en naar Hoogwout in Oostzaan gebracht in afwachting van sloop of een alsnog opduikende eigenaar.

Een – niet dé – Maserati Quattoporte GT S uit 2009.

De wagen heeft een Nederlandse kentekenplaat, maar dat is een exportkenteken en daarin schuilt het venijn. Volgens de Algemene Politie Verordening wordt in de praktijk wordt regelmatig overlast ondervonden van voertuigen met exportkentekens die langdurig op de openbare weg staan. Het exportkenteken heeft een wettelijk termijn van veertien dagen waarbinnen de auto uitgevoerd moet worden. Voertuigen met (verlopen) exportkentekens zijn niet wenselijk op de openbare weg omdat de eigenaar van het voertuig niet valt te achterhalen, ze niet verzekerd zijn, de APK (wellicht) al is verlopen en er een groot gevaar bestaat dat de voertuigen gestolen worden en gebruikt voor ramkraken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen