Raadsbrede motie voor onderzoek naar OV-wensen

Foto: Google / Marcin Zieliński

Alle fracties in de gemeenteraad steunen een motie die het college oproept om na te gaan wat de inwoners, bedrijven, scholen, maatschappelijke instellingen en sportclubs belangrijk vinden als het gaat om openbaar vervoer.

Dit omdat de concessie voor de periode 2022-2031 eind 2021 opnieuw wordt aanbesteed en er voor mei dit jaar al input moet worden geleverd voor een concept van het programma van eisen. De raad wil juist in dit vroege stadium de wensen en ideeën van inwoners en belanghebbenden over het busvervoer in de regio Zaanstreek-Waterland horen, zodat deze in de eerste voorbereidingen al kunnen worden meegenomen. Daarvoor moeten die bekend zijn vòòr 1 april.

Ook al enquête woonruimteverdeling

De raad draagt het college daarom donderdag op om uiterlijk op 1 maart ‘via zoveel mogelijk communicatiekanalen’ de meningen te gaan peilen. Purmerend en Beemster deden dat al eerder, via een online enquête. Momenteel heeft Zaanstad al – net als alle andere gemeenten in de ‘woonregio’ – een vragenlijst online staan over de mening van de inwoners over de meest eerlijke wijze van woonruimteverdeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen