Gerard Ram ziet in nieuw fonds kans voor Achtersluispolder

Foto: Twitter / Gemeente Zaanstad

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren hield zich vandaag aan de afspraak en lanceerde bij Broedplaats De Hoop in de Achtersluispolder de nieuwe Financieringsfaciliteit Binnenstedelijke Transformatie. Deze landelijke regeling biedt kortlopende geldleningen om de voorfase van woningbouwprojecten op oude bedrijventerreinen te financieren. Wethouder Gerard Ram stond vooraan om een greep in de kas te doen.

Zo kan sneller worden gestart met de bouw van nieuwe woningen en kan het woningtekort worden aangepakt. De Achtersluispolder wordt beschouwd als een schoolvoorbeeld van een transformatielocatie met veel potentie voor wonen. Nu gaan goede plannen voor nieuwbouw op lastige locaties maar al te vaak niet door omdat de voorfinanciering niet rond komt. Het nieuwe fonds moet dan uitkomst bieden.

Tevreden wethouder

Ram was blij met het bezoek van Ollongren: ‘Het is heel mooi dat juist de Achtersluispolder is gekozen als plaats voor de lancering. In dit gebied liggen veel kansen om Zaanstad mooier en aantrekkelijker te maken. Wij denken dan ook dat de transformatiefaciliteit hier een goede rol kan spelen. Dat de minister hier naartoe is gekomen, laat zien dat zij dat ook zo ziet,’ aldus Ram in een schriftelijke verklaring.

Hij voorziet een toekomst waarin de Achtersluispolder uitgroeit tot een gebied waar mensen ‘in een bruisende omgeving kunnen werken en wonen’. ‘Wat mij betreft is de eerste aanvraag voor de financieringsfaciliteit dan ook van initiatiefnemers in onze eigen Achtersluispolder.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen