Dagverblijf Fleurig kan voorlopig door aan de Dovenetelweg

Zo zou de omgeving van Fleurig er in de toekomst uit kunnen zien.
Zo zou de omgeving van Fleurig er in de toekomst uit kunnen zien.
Foto: Just Architecten

Kinderdagverblijf Fleurig kan geen vervangende huisvesting vinden en vindt dat de gemeente daarin ook een rol heeft, maar daar is wethouder en huisbaas Natasja Groothuismink het volstrekt niet mee eens. Toch er is hoop.

Afgesproken is dat als de kinderopvang binnen zes maanden een ‘ondertekende en bruikbare overeenkomst’ met alle ins en outs over een beoogde plek in de toekomstige nieuwbouw in de woonwijk Oostzijderveld kan laten zien, Fleurig in het huidige pand kan blijven totdat dat contract ingaat. Dat mag dan niet later zijn dan het tweede kwartaal van 2023. ‘Deze datum is hard en niet onderhandelbaar,’ aldus het gespreksverslag van een laatste bijkomst over de toekomst van Fleurig.

Plan B

Daarnaast kan het kinderdagverblijf ook een plan B maken voor het geval er de nieuwbouw in het Oostzijderveld toch geen oplossing gevonden kan worden: een andere locatie vinden voor de deadline deze zomer verstrijkt is ook goed. Groothuismink gaat echter in geen geval bemiddelen indien er in problemen mochten opduiken in relatie tot bestemmingplannen of anderszins: dat is de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Mocht er eind juli toch geen bruikbare overeenkomst zijn, dan ‘gaan partijen zonder protest uit elkaar’ en wordt de voormalige school gesloopt. Wat er daarna op het perceel komt is nog ongewis.

Maandelijkse rapportages

Fleurig zal de wethouder maandelijks op de hoogte houden van de vorderingen die worden gemaakt. Zodra de toekomstige huur in het Oostzijderveld geregeld is, wordt het nieuwe tijdelijke contract voor de Dovenetelweg getekend. Alle kosten die nog moeten worden gemaakt om dat pand aan de eisen voor kinderopvang te laten voldoen komen voor rekening van Fleurig. Daarbij gaat het om zo’n 25.000 euro, zo was al eerder bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen