Amaliabrug pas eind augustus klaar door vertraging software

Foto: Provincie Noord-Holland

De Prinses Amaliabrug bij West-Knollendam is pas eind augustus klaar. Dat is 20 weken later dan gepland. De nieuwe Kogerpolderbrug bij De Woude wordt met vijftien weken vertraging opgeleverd en is in januari volgend jaar klaar voor verkeer.

De vertraging aan de Prinses Amaliabrug wordt veroorzaakt door een aanpassing van de software die noodzakelijk is om de brug aan te sluiten op de bediencentrale in Heerhugowaard. Het ontwikkelen daarvan kost extra tijd en ook is een langere testperiode noodzakelijk. De huidige tijdelijke brug naast de vroegere Prinses Beatrixbrug moet dus langer blijven liggen en omdat hij daarna zou worden verplaatst naar de Kogerpolderbrug, zou ook dat deel van het werk een flinke vertraging oplopen.

Nieuwe tijdelijke brug

Om dat te voorkomen laat de provincie nu een tijdelijke Kogerpolderbrug ontwerpen, waardoor de vertraging tot acht weken beperkt blijft. Aan de andere kant gaat de sloop van de Kogerpolderbrug zes weken langer duren dan voorzien vanwege de sanering van chroom-6 en het aanpassen van de vrije ruimte tussen de onderkant van de brug en de daaronder gelegen weg.

De tijdelijke Kogerpolderbrug wordt niet beweegbaar, maar de beroepsvaart ondervindt daarvan volgens de provincie naar verwachting weinig hinder omdat ze nauwelijks gebruik maakt van deze route. Voor de grotere recreatievaart komt er een omleidingsroute via de Knollendammervaart. Beide bruggen in de N246 zijn onderdeel van het trajectonderhoud dat de wegbeheerder uitvoert.

Asfaltonderzoek

Op dit moment wordt de kwaliteit van het asfalt op het traject onderzocht. Dat blijkt op grote delen van de N246 tussen Wormerveer tot de Kogerpolderbrug en op de N244 tussen de Kogerpolderbrug en Alkmaar in een slechtere conditie te zijn dan werd gedacht. Dit maakt een uitgebreidere renovatie noodzakelijk, die gepaard gaat met meer hinder voor het wegverkeer. Hierover komt meer duidelijkheid zodra het onderzoek is afgerond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen