Bewoners willen geen fietsers op het Achterompad-West

Foto: Google Street View

Omwonenden maken bezwaar tegen de aanleg van een brug om de nieuwbouw op de plek van de voormalige dansschool in Assendelft te verbinden met het Achterompad-West. Dat is een veelgebruikt wandelpad en de bezwaarmakers vrezen dat door de brug een doorsteek voor fietsers ontstaat met alle gevaren vandien voor voetgangers, kinderen en honden.

Er zijn voor de voetgangers immers geen uitwijkmogelijkheden, aldus de bewoners in een zienswijze. Ze vrezen een hehaling van de situatie die zich heeft voorgedaan bij het voetpad bij de Burgemeester de Boerstraat/Harz, dat inmiddels volop wordt gebruikt door (brom)fietsers op weg van en naar het station. Daar wordt door de gemeente niet op gehandhaafd, wat volgens de schrijvers van het betoog impliceert ‘dat het gebruik als fietspad dus wordt toegestaan’. En door de in de plannen voor de dansschool ingetekende verbinding wordt het voor fietsers en bromfietsers alleen maar aantrekkelijker om zo de Dorpsstraat of de nieuw te bouwen wijk te bereiken.

Een andere zorg is dat er door het maken van een verbinding meer jongeren gaan rondhangen op het Achterompad. Zij maken nu gebruik van de speeltuin bij de toekomstige wijk, maar het Achterorrtpad wordt aantrekkelijker voor hangjongeren als daar straks als gevolg van de woningbouw meer verlichting komt.

‘Totaal onzinnig’

Een derde opmerking is dat er op geen enkel ander punt op het Achterompad een toegang gemaakt is naar een andere wijk. De gemeente lijkt dus nog niet eerder te hebben overwogen om het pad als een verbinding te gebruiken en zoiets is in de ogen van de bewoners ook ‘totaal onzinnig’. ‘Als de mensen uit het nieuwe project over het pad willen lopen dan hoeven zij maar een klein stukje te lopen om op het pad te komen. Hiervoor is dus geen verbinding nodig. Voor de inwoners van Saendelft zijn immers ook geen bruggen aangelegd om ze te verbinden met het Achterompad.’

Pijn verzachten met nieuw groen

De bezwaarmakers hebben ook nog een verzoek: nu kijken zij nog uit op groen en ze zouden ‘het erg waarderen’ als de gemeente samen met de ontwikkelaar zou willen kijken naar bomen dan wel hoge struiken op de verhoging tussen het water langs het Achterompad. Zo wordt inkijk vanuit de nieuwbouw voorkomen en blijft de omgeving aangenaam om op uit te kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen