Groen licht voor veertien appartementen aan de Zaan

Foto: Onno Vlaanderen Architect bna

Het college is akkoord met de bouw van een gebouw met veertien gasloze koopappartementen aan de Zaan, achter de Westzijde 114 in Zaandam. Dat is de voormalige kantoorvilla van ABN Amro, waarvoor een separaat herontwikkelingsplan met woningen gemaakt wordt.

Het nieuwe appartementengebouw vormt volgens het college ‘een herkenbare schakel’ in de afwisselende bebouwing langs de Zaan. De hoogte is afgestemd op die van de aangrenzende gebouwen. Het geheel is ontworpen door Onno Vlaanderen Architect bna uit Huizen. Aan beide kanten van de nieuwbouw zal ruimte overblijven voor het behoud van de bestaande grote boomgroepen.

Parkeren op eigen terrein

Er worden in totaal 23 parkeerplaatsen aangelegd, waarvan vijftien beschikbaar zijn voor de appartementen en de overige voor de toekomstige bewoners van de villa. Er komt ook een gemeenschappelijke, afgesloten berging voor 71 fietsen en er worden voor beide delen van het plan vijftien openbare fietsparkeerplaatsen aangelegd.

Zienswijze indienen

Belanghebbenden hebben nu tot en met 6 maart de tijd om bezwaar te maken tegen de bouw van het woongebouw aan de Zaan (zaaknummer O20171610). Het ontwerpbesluit ligt die zes weken tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling Vergunningen in het stadhuis in Zaandam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen