De Bannehoven krijgt 30 procent sociale huurwoningen

Foto: tg-bouwontwikkeling.nl

Nieuwbouwproject De Bannehoven krijgt zowel huur- als koopwoningen en er is ruimte voor twaalf zelfbouwwoningen. Dertig procent wordt sociale huur. De woningen variëren van klein (45 vierkante meter) tot midden (85 -110) en groot (meer dan 130 vierkante meter). De eerste paal kan begin volgend jaar de grond in.

De nieuwe wijk op de plek waar het eerste gemeentehuis van Zaanstad stond is ‘een project waar alles samenkomt wat we willen: veel woningen, klein en groot, koop én huur,’ zei wethouder Songül Mutluer (PvdA) van Bouwen en Wonen gisteravond bij de presentatie van het inrichtingsplan. In De Bannehoven moet plek zijn voor jongeren, startende gezinnen, senioren én voor nieuwe woonvormen als kangoeroewoningen. In totaal gaat het om 153 huizen.

Klankbordgroep

De wethouder kreeg samen met directeur Harm Janssen van ontwikkelaar BPD-T&G het inrichtingsplan van de klankbordgroep, een aantal bewoners en bedrijven uit de buurt die hebben meegedacht over de plannen en dan vooral over de inrichting van de openbare ruimte.

Het ontwerptraject duurt nog ruim een half jaar. In die periode moet ook het bestemmingsplan worden vastgesteld. De start van de verkoop begint naar verwachting in de tweede helft van dit jaar. Als alles meezit krijgen de eerste nieuwe bewoners de sleutel in de eerste helft van 2021.

 

Reacties