IJzeren Podiumdieren gaan aan de neus van De FluX voorbij

De voormalige thuisbasis van het poppodium in Zaandam.
De voormalige thuisbasis van het poppodium in Zaandam.
Foto: Google Street View

Het Zaandamse poppodium De FluX en programmeur Vincent Kruger hebben hun nominaties voor een IJzeren Podiumdier van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals niet in een prijs kunnen omzetten. Gisteren gingen in Groningen die eretitels naar De Pul in Uden en Camiel le Rutte van de Melkweg in Amsterdam.

De IJzeren Podiumdieren zijn prijzen van vakgenoten die sinds 1997 jaarlijks worden uitgereikt in de categorieën beste podium, festival, directeur, programmeur en marketeer. Tot beste directeur werd gisteren Frens Frijns van 013 in Tilburg uitgeroepen. Als beste festival kwam Le Guess Who in Utrecht uit de bus en de winnende marketeer was Teije van Hall (Rotown, Left of the Dial). De IJzeren Eierbal 2018, de prijs voor het grootste aanstormende talent in de muziekindustrie, ging naar Lane Reckman van onder meer de Sugarfactory in Amsterdam. De uitreiking was onderdeel van het jaarlijkse festival Eurosonic Noorderslag in de noordelijke provinciehoofdstad.

De Pul in Uden ging er met de prijs vandoor.

Verhuizing

De FluX heeft inmiddels zijn stek in het centrum van Zaandam verlaten, omdat daar woningen komen. Het poppodium verhuist tijdelijk naar de North Sea Venue aan de Hemkade 48 in Zaandam. Wanneer de organisatie daar zijn intrek neemt is nog onduidelijk: de agenda van De FluX toont op dit moment slechts activiteiten ‘op locatie’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen