Zeventien jaar cel geëist tegen Bulgaar wegens moord in Zaandam

Foto: MaxPixel

Tegen de 45-jarige Bulgaar die vorig jaar zijn voormalige vriendin en tevens nichtje met een mes te lijf ging in de Czaar Peterstraat in Zaandam is vandaag zeventien jaar cel geëist wegens moord. Volgens de officier van justitie was er sprake van een van tevoren bedacht plan.

De vrouw stierf in het ziekenhuis als gevolg van de zes messteken die haar waren toegebracht. Ze was tijdens haar opname 29 jaar geworden. De vrouw liet twee kinderen na, van zeven en negen jaar oud. Haar moeder en schoonzus vroegen tijdens de zitting om een vergoeding van 30.000 euro voor shockschade, omdat ze het slachtoffer badend in het bloed op straat hebben zien liggen. Haar broer vraagt 15.000 euro. Hij lijdt er onder dat hij zijn zus niet heeft kunnen beschermen, terwijl de dader tegen hem doodsbedreigingen aan haar adres geuit had.

Volledig toerekeningsvatbaar

De verdachte heeft niet meegewerkt aan onderzoek in het Pieter Baancentrum en heeft een aantal tegenstrijdige en verwarrende verhalen verteld, maar wordt door justitie volledig toerekeningsvatbaar geacht. Hij heeft het kennelijk niet kunnen verkroppen dat zijn ex niets meer met hem te maken wilde hebben. Hij stalkte haar, stuurde in korte tijd meer dan 300 sms’jes en wachtte haar tenslotte met een groot keukenmes binnen bereik op.

De uitspraak is over twee weken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen