Inloopbijeenkomsten over het noorden van de gemeente van start

Foto: Google Street View

De inloopbijeenkomsten waarop bewoners, ondernemers en organisaties hun visie kunnen geven op de toekomstige ontwikkeling van het noordelijke deel van Zaanstad gaan morgen van start in Wormerveer.

De gemeente wil van de direct betrokkenen horen waar zij mooie kansen zien, of juist bedreigingen. De ideeën worden gebruikt ter aanvulling op de gebiedsanalyse van MAAK.Zaanstad Noord. Volgens wethouder Gerard Ram moet iedereen die wil meedenken over zijn of haar dorp zijn stem laten horen. Plekken waar iets mist zijn er te over in dit deel van Zaanstad, net als plekken die wel wat mooier kunnen. Er liggen, juist hier, geweldige kansen om dit gebied verder te ontwikkelen en bruisender te maken.’

Tot het MAAK-gebied Zaanstad Noord behoren Wormerveer, West-Knollendam en het oostelijk deel van Krommenie tot aan de Noorder- en Zuiderhoofdstraat.

Analysefase

Ram ziet kansen voor woningbouw, toerisme en economische bloei, maar ook voor verbetering van de infrastructuur. Met het programma MAAK.Zaanstad werkt de gemeente op meerdere plekken aan de toekomst van de gemeente. Zaanstad Noord zit op dit moment in de zogenoemde analysefase, waarin de huidige situatie in kaart gebracht wordt zodat duidelijk is waar de mogelijkheden voor ontwikkelingen liggen. De afgelopen periode zijn er al veel gesprekken geweest met bewoners, ondernemers en belangenverenigingen. Ook is er onderzoek gedaan.

Uit de conceptanalyse.

De opbrengst hiervan staat in de conceptanalyse Zaanstad Noord. Die is te vinden op de website maak.zaanstad noord. Daarin staan al een aantal voorzetten, zoals deze: ‘Het startdocument bepleit het versterken van de fysieke verbinding tussen Krommenie en Wormerveer (via Kerkstraat, Vaartbrug en Padlaan). Een tweede ontwikkelingsrichting die wordt onderscheiden loopt van Wormerveer naar het Noorden: de route van de Zaanbocht via Noordeinde, Meneba en Brokking naar West-Knollendam. Op deze route is de Zaan in volle pracht te beleven. Hier liggen unieke plekken en gebouwen om in te wonen. Een route die de verschillende parels verbindt heeft een toegevoegde voor de ontsluiting van de gebieden en voor de recreatie.’ Geplande woningbouw langs het Noordeinde zal die ‘volle pracht van de Zaan’ overigens over niet al te lange tijd deels aan het zicht onttrekken.

Wanneer en waar meepraten

Tijdens de vier inloopbijeenkomsten kunnen bewoners aanwaaien op het moment dat het hen het beste schikt. Alle bijeenkomsten zijn van 19:30 tot 21:30 uur.

  • Dinsdag 15 januari in Evean Acht Staten, Warmoesstraat 48, Wormerveer;
  • Donderdag 17 januari in Buurtcentrum De Lorzie, Marktplein 3, Wormerveer;
  • Maandag 21 januari in De Palmboom, Snuiverstraat 63a, Krommenie;
  • Woensdag 23 januari in Dorpshuis de Noorddam, Piet Kuiperlaan 2 in Westknollendam.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen