Zaandamse Zuidpoolreizigers morgenavond weer thuis

Foto: clean2antarctica.nl

Zuidpoolreizigers Edwin en Liesbeth ter Velde komen morgenavond terug in Zaandam na hun expeditie op Antarctica, die aandacht vroeg – en kreeg – voor het wereldwijde afvalprobleem en de plasticproblematiek in het bijzonder.

Het duo reed 30 dagen ‘fossielvrij’ rond op Antarctica in een wagen gemaakt van afvalplastic om hun pleidooi voor een circulaire economie kracht bij te zetten. De Solar Voyager werd aangedreven door zonne-energie en de route werd even schoon achtergelaten als voor hun komst. Er werden drie wetenschappelijke onderzoeken gedaan en de Solar Voyager is bovendien een conceptcar voor Arctic Trucks, een bedrijf dat expedities op de Zuidpool begeleidt. Hun reis is hier in videoverslagen terug te zien.

Na thuiskomst gaat het echtpaar door met nieuwe acties voor een schonere wereld.We zijn ons ervan bewust dat we nog veel missionariswerk moeten verrichten. We gaan ervoor zorgen dat bedrijven en overheden hulp krijgen om hun afval te verminderen of om te zetten in grondstoffen. We blijven werken aan onze missie,’ aldus het tweetal op de website van Clean 2 Antarctica.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen