Plastic zonnewagen van Zaans paar dat Zuidpool wil bedwingen op Puur Pampus

Foto: Facebook / Clean2Antarctica

Ondernemer Edwin (52) en zijn vrouw Liesbeth (50) ter Velde uit Zaandam willen eind dit jaar afreizen naar de geografische Zuidpool, in een voertuig van afvalplastic dat rijdt op zonne-energie.

Daarmee willen ze iedereen duidelijk maken dat plastic prima opnieuw te gebruiken is. Voor de financiering van het avontuur is al bijna 63.000 euro bijeengebracht door sponsoren maar het doel was drie ton. De drie weken durende tocht moet in december plaatsvinden.

Inspiratie

De Ter Veldes waren aan het koken toen ze de zoveelste plastic verpakking weggooiden. Het was een eureka-moment. De volgende dag gingen ze naar de slager met hun eigen bakjes. Een ongemakkelijke situatie, maar nu willen ze van ongemak met hun eigen afval naar het ongemak van -30°C op Antarctica. Niet om een record te breken, maar om mensen te inspireren tot actie voor een betere wereld.

https://twitter.com/Clean2Antarctic/status/997048649837297665

De expeditie Clean2Antarctica wordt begeleid vanuit een loods achter de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. ‘Een beetje vergelijkbaar met het Apollo programma,’ zei Ter Velde daar eerder over. Hun voertuig van 3D-geprinte ‘legostenen’ van afvalplastic staat op dit moment in Amsterdam-Noord en wordt over twee weken op een ponton naar Pampus gevaren, waar iedereen de Solar Voyager in het weekeinde van 7 en 8 juli zal kunnen zien op het festival Puur Pampus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen