POV eist inzicht in besluitvorming en kosten Hobo-fiasco

Foto: Pixabay

De Partij voor Ouderen en Veiligheid doet een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur om ‘alle documenten die betrekking hebben op de besluitvorming rondom de naamsverandering van de straat Hobo naar Piccolo’ in te kunnen zien.

Dat is inclusief de initiële klachten die leidden tot de naamsverandering, omdat toekomstige bewoners van de Hobo moeite hadden met die naam vanwege de gelijkenis met ‘homo’. Daarop werd besloten om de straat (deels) Piccolo te noemen en toen dat uitlekte was een nationaal relletje geboren, met een beschamende hoofdrol voor de ‘homofobe’ zwichtende gemeente. Inmiddels heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om de Piccolo weer van de stadsplattegrond van Zaandam te halen.

Kosten

De POV heeft het college gevraagd om alle klachten, alle beleidsdocumenten, e-mails, interne en externe communicatie en de verslaglegging rondom de naamswijziging, ‘niets uitgezonderd’. Voor de volledigheid wordt ook een overzicht gevraagd van de kosten die Zaanstad als gevolg van deze kwestie heeft moeten en nog moet maken. Het college doet op dit moment nog onderzoek naar de consequenties van een nieuwe naamswijziging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen