Onderzoek naar straatnaamkwestie Hobo-Piccolo-Hobo dit jaar niet afgerond

Foto: Pixabay

De gemeente verwacht in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar te zijn met het haalbaarheidsonderzoek naar de juridische haalbaarheid en de maatschappelijke impact van het terugveranderen van straatnaam Piccolo in Hobo. De eerdere wijziging, op verzoek van enkele toekomstige bewoners van de Zaandamse straat, leverde in het hele land hilariteit en opgetrokken wenkbrauwen op.

Gesteld werd namelijk dat om die eerste naamswijziging van – een deel van de straat – Hobo in Piccolo was gevraagd vanwege vervelende associaties met het woord ‘homo’. Dat de gemeente aan de bezwaarmakers tegemoet was gekomen leidde tot verontwaardiging in de gemeenteraad, die het college in een motie opdroeg de zaak weer terug te draaien.

Naar de haalbaarheid van die opdracht wordt nu diepgaand onderzoek verricht, dat ertoe kan leiden dat de naam Hobo in ere wordt hersteld, dat de situatie ongewijzigd blijft of dat er een alternatieve oplossing uit de hoge hoed rolt. ‘Gezien de maatschappelijke gevoeligheid’ wil het college ‘een zorgvuldige afweging maken in de uitvoering van de motie’. Alle aspecten en consequenties van het uitvoeren van de motie, zowel voor de gemeente als voor de belanghebbenden, worden daarom bekeken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen