Figaro-locatie krijgt alvast een fundering voor toekomstige bebouwing

De toekomstige spooroverbouwing met winkels.
Foto: Nunc Architecten

De gemeente gaat nu alvast de fundering leggen voor de toekomstige bebouwing van de Figaro-locatie bij het station, waar het Cultuurcluster zou komen maar waarvan de bestemming inmiddels onzeker is. Dat heeft twee grote voordelen.

Volgens het college betekent het dat niet opnieuw grote overlast voor voetgangers ontstaat als de bebouwing van het Figaro-terrein begint en tot die tijd kan de betonnen plaat alvast dienst doen als verbindingsstuk in de loop- en fietsroute tussen de oost- en de westkant van het spoor. De spooroverbouwing schiet al op en de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe fietsenstalling aan de westkant zijn in volle gang.

In mei gereed

Rond mei volgend jaar moet de nieuwe looproute klaar zijn; het hele project in november. Het afblazen van het Cultuurcluster was een tegenvaller omdat de looproute daar een essentieel onderdeel van uitmaakte. Door nu een ‘definitieve verbindingsplaat’ tussen het Stadhuisplein en de in aanbouw zijnde spooroverbouwing te maken wordt dat probleem ondervangen.

Er wordt nog onderzocht wat het plan betekent voor de gebruikers van de huidige tijdelijke trap vanaf het Stadhuisplein naar de Figaro-locatie, vooral medewerkers van Ahold Delhaize. Het bedrijf wordt daarbij betrokken.

In lijn met afspraken NS en ProRail

Een niet onbelangrijk bijkomend voordeel van de gekozen constructie is dat daarmee wordt voldaan aan de afspraken met de NS en ProRail over de ontwikkeling van het gebied en dat alle winkels op de spooroverbouwing geplande winkels kunnen worden gerealiseerd.

 

Reacties

article
24899
Looproute van oost naar west bij station over betonnen verbindingsplaat op Figaro-locatie
De gemeente gaat nu alvast de fundering leggen voor de toekomstige bebouwing van de Figaro-locatie
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/24899/figaro-locatie-krijgt-alvast-fundering-toekomstige-bebouwing/
2018-12-06T07:16:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/12/06071119/spooroverbouwing.jpg
Actueel