Tikfout in publicatie vergunning moskee: PVV wil bezwaarprocedure over doen

Foto: Facebook / Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft

De PVV heeft ontdekt dat uitgerekend in de publicatie van de verleende omgevingsvergunning voor de omstreden moskee nabij de Rode Ring en Omweg in Assendelft een foutje is gemaakt: als gevolg van een typefout klopt het kadastraal nummer niet.

Nu sluipen er vaker foutjes in de – verplichte – publicaties van aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen, maar in dit geval neemt de PVV het hoog op. Door de tikfout kunnen misverstanden ontstaan waardoor potentiële bezwaarmakers mogelijk op het verkeerde been zijn gezet, aldus fractievoorzitter Peter van Haasen, die middels een motie wil afdwingen dat de bewaarprocedure wordt overgedaan.

Politiek gevoelig

Op de website van de gemeente en in de lokale media die de bekendmakingen publiceren moet de juiste informatie worden gegeven over dit politiek gevoelige onderwerp, aldus de PVV. Die neemt in dit geval geen genoegen met de gebruikelijke publicatie van een correctie. Van Haasen wil wel dat eventuele bezwaarschriften die met een foutief kadastraal nummer zijn indiend worden meegewogen in de beoordeling.

Reacties

article
24851
PVV wil in de herhaling met bezwaarprocedure moskee Assendelft
De PVV heeft ontdekt dat uitgerekend in de publicatie van de verleende omgevingsvergunning voor de
https://zaanstad.nieuws.nl/actueel/24851/tikfout-publicatie-vergunning-moskee-pvv-wil-bezwaarprocedure/
2018-12-05T09:49:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/05/21153600/moskee-3.jpg
Actueel