POV pleit voor winteropenstelling busbrug wegens verkeershinder bij station

Foto: Google / Barée de Kruijf

De Partij voor Ouderen en Veiligheid dient op 6 december een motie in voor de openstelling van busbrug De Binding tot 15 maart volgend jaar en om eind februari al te evalueren wat daarvan de gevolgen zijn geweest.

Met het intreden van de donkere dagen groeit volgens de partij de irritatie bij de bevolking over de nog altijd slechts gedeeltelijke openstelling van de brug tussen Westerwatering en Westerkoog voor alle verkeer ten tijde van alle werkzaamheden rond het station in Zaandam. De aanleg van de fietsbrug en van fly-over De Slinger levert veel verkeershinder op.

Overlast tot begin 2021

De nieuwe voorzieningen zijn pas begin 2021 helemaal klaar en tot die tijd moet het autoverkeer rekening houden met de afsluiting en/of samenvoeging van wegen. ‘Gedurende de zomermaanden is dit redelijk te doen geweest, maar met de winterperiode zal, door een toename van het aantal gemotoriseerde weggebruikers, de overlast en onderlinge irritatie toenemen,’ schrijft indiener van de motie Perry van der Velden ter toelichting.

Nadelen legio

De nadelen van de huidige praktijk zijn volgens de partij legio: het onbegrip en pestgedrag van weggebruikers bij het invoegen van twee naar een enkele rijbaan neemt toe, de tijd om Westerwatering in en uit te komen loopt fors op met alle gevolgen van dien voor de uitstoot van onnodig veel stikstofoxide, koolstofdioxide, koolmonoxide en zwaveldioxide en bovendien hebben de vertragingen een negatieve sociale en economische impact.

De partij wil De Binding daarom deze winter geheel openstellen en tegen het einde van die periode kijken of die situatie wel of niet gecontinueerd dient te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen