Kruising van de Houtveldweg met de busbrug wordt óók een rotonde

Foto: Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft de voorgestelde verkeersmaatregelen bij busbrug De Binding aangepast naar aanleiding van opmerkingen van bezoekers van de inloopavond op 15 januari.

Naar aanleiding van de reacties van omwonenden is het ontwerp op een paar punten aangepast:

  • de kruising van de Houtveldweg met De Binding wordt óók als rotonde aangelegd;

  • de Houtveldweg ten westen van De Binding (richting Westenwindpad) wordt aanwezen als woonstraat (30 kilometer per uur). Fietsers rijden er over de rijbaan, zodat het naastliggende fietspad kan worden opgeheven;
  • ter hoogte van de Betje Wolfstraat komen verkeerseilandjes zodat fietsers en voetgangers halverwege even kunnen stoppen om De Binding over te steken.

Deze ingrepen worden doorgevoerd ongeacht het openstellingsregime voor de busbrug. En ook de maatregelen die op instemming van buurtbewoners konden rekenen gaan door:

  • het aanpassen van de kruising Houtveldweg met de Hensbroekstraat;
  • het maken van een rotonde op de kruising De Wildeman/De Glazenmaker met De Binding;

  • het verduidelijken en verbeteren van de voorrang op de kruising Houtveldweg;
  • het asfalteren van de fietspaden.

Nu het ontwerp definitief is, wordt een technisch ontwerp gemaakt en een aannemer geselecteerd die de werkzaamheden gaat uitvoeren. Die starten op zijn vroegst eind dit jaar.

Informatieavond in De Vuister

Er worden ook voorbereidingen getroffen om de busbrug 24 uur open te stellen voor alle verkeer. Komende maandag wordt hiervoor tussen 19:00 en 20:30 uur in buurtcentrum De Vuister, Molenwerf 44 in Koog aan de Zaan een inloopbijeenkomst georganiseerd voor bewoners van Westerkoog en Westerwatering.

Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de resultaten van de onderzoeken die zijn gedaan naar de effecten op het verkeer en het milieu bij een 24uursopenstelling van De Binding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen