Gemeente met gevangenis in gesprek over extra veiligheidsmaatregelen

Foto: Pixabay

De gemeente heeft direct na de publicatie van de inmiddels beruchte beelden van een drugsfeestje in de Westzaanse gevangenis door de Telegraaf meteen contact gezocht met het Justitieel Complex Zaanstad en gesproken over mogelijke verscherpte veiligheidsmaatregelen om de invoer van smokkelwaar voor alle afdelingen in het complex te verscherpen.

Dat antwoordt het college op vragen van Democratisch Zaanstad. De Westzaanse inrichting valt weliswaar onder de Dienst Justitiële Inrichtingen en het ministerie van Veiligheid en Justitie, maar de gemeente wilde weten of en hoe zij mogelijkerwijs zou kunnen bijdragen aan extra beveiliging van de omgeving van de gevangenis. Of en in welke mate dat het geval is, staat er niet bij.

Verscherpt toezicht

Er is inmiddels wel een geïntensiveerde samenwerking met de politie van de grond gekomen voor de arrestatie van bezoekers die smokkelwaar als drugs en smartphones bij zich hebben en voor controles van personen die zich in de omgeving van het gevangeniscomplex ophouden. Er zijn gesprekken gaande over het treffen van ‘concrete maatregelen’ om te voorkomen dat er smokkelwaar over de muur kan worden gegooid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen