Zomaar een televisieavond: ruziënde Zaandammers op leeftijd en een bevlogen burgemeester

Still uit de video van SBS 6.
Still uit de video van SBS 6.
Foto: YouTube

Burgemeester Jan Hamming in Pauw en twee tot dan toe in de anonimiteit verkerende inwoners van Zaandam speelden giseravond hoofdrollen op de Nederlandse televisie. Het contrast kon niet groter zijn.

In Mr. Frank Visser doet uitspraak ging het over Fritz (75) en Appie (77), die elkaar bijna letterlijk naar het leven staan. Samen met Viktor Brand probeerde de rechter het hoog oplopende conflict tussen de buurmannen te doorgronden. Fritz zegt dat Appie ongevraagd aan het buurhuis klust als hij er niet is. Spookklusser Appie beweert op zijn beurt dat alle reparaties met toestemming van de buurman zijn uitgevoerd.

Inmiddels waren de gemoederen in Zaandam zo hoog opgelopen dat de twee kemphanen met elkaar op de vuist zijn gegaan, waarbij niet meer te achterhalen is wie de eerste klap uitdeelde. De mannen wijzen met de beschuldigende vinger naar elkaar.

Jan Hamming

In Pauw legde Hamming de route die hij heeft gevolgd richting de landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandijk nog eens uit. Het voorkomen van relletjes rond de figuur zwarte Piet zonder de rechten van demonstranten aan te tasten was daarbij het uitgangspunt. Op sociale media was er veel waardering voor de aanpak van de burgemeester.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen