Overname opvang Et Nabuut door externe partij verbijstert ouders

Foto: Pixabay

Ouders van openbare basisschool Et Buut in de Parkstraat in Zaandam zijn een petitie begonnen om duidelijkheid te krijgen over het onverhoeds afstoten van de buitenschoolse opvang Et Nabuut door de school en Zaan Primair. Ouders en leerlingen willen duidelijkheid omtrent deze beslissing, schrijven ze in een open brief vol vragen.

Afgelopen dinsdag kregen de ouders totaal onverwacht een e-mail van het schoolbestuur van Et Buut en scholenkoepel Zaan Primair met de mededeling dat Et Nabuut door een andere organisatie zal worden overgenomen. Daarin staat ook dat er een einde komt aan de opvang via de stichting Et Nabuut die al ruim 25 jaar bestaat: flexibel, altijd plek en alleen betalen wat er afgenomen is.

Naar aanleiding van de e-mail vragen de ouders zich af waarom Zaan Primair et Nabuut afstoot. Om financiële redenen, is er een link met de nieuwe school en het Integraal Kind Centrum samen met de Westerkim, heeft ‘de toenemende invloed van de gemeente op de workshops’ ermee te maken? Ze vragen ook of er overleg is geweest met de medezeggenschapsraad van Et Buut.

Al bijna 200 handtekeningen

De ouders zijn ook benieuwd hoe de nieuwe werkwijze gaat verschillen van de huidige en waar de opvang gaat plaatsvinden, op school of op een externe locatie. Ze willen graag binnen twee weken antwoord op hun vragen ‘om op basis daarvan verder richting te bepalen’. Vanmiddag tegen half drie hadden al 189 mensen de petitie met de vraag om duidelijkheid te scheppen ondertekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen