D66 wil gebouw Cultuurcluster met een andere invulling alsnog realiseren

Foto: MVRDV Architecten

D66 zal er in de begrotingsraad op 13 november voor pleiten om het gebouw dat werd ontworpen als Cultuurcluster alsnog neer te zetten op de plek waar het gedacht was, maar dan met een andere bestemming.

In een motie schrijft raadslid Jan de Vries dat nu het stadsvernieuwingsproject Inverdan zijn voltooiing nadert, de markante nieuwbouw een sierraad voor de stad geworden is. Zowel de voor- als de tegenstanders van het Cultuurcluster waren volgens D66 onder de indruk van het ontwerp en zelf spreekt hij van ‘een iconische uitstraling’ die prima aansluit bij de overige gebouwen. In de motie wordt ervoor gepleit om uit te zoeken hoe het gebouw er alsnog zou kunnen komen, ‘met een alternatief interieur en al dan niet met een commerciële invulling’.

I am Zaanstad

De Vries deed eerder deze week op social media al stof opwaaien met het plan om de tekst I am zaanstad in grote rood-witte letters op het Hembrugterrein te plaatsen om daarmee reclame te maken voor dit bijzondere deel van de stad. Ook dat idee is in een motie verwerkt.

Veel toeristen komen volgens D66 over het Noordzeekanaal in deze contreien terecht en de tekst moet hen bewust maken van het feit dat Zaanstad meer te bieden heeft dan de Zaanse Schans. De industriële ‘parels’ van het Hembrugterrein zijn volgens de fractie het bezoeken meer dan waard.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen