DZ dringt aan op spoed bij het zoeken naar woonwagenstandplaatsen

Woonwagenkamp aan het Noord-Hollands Kanaal bij Den Helder, omstreeks 1930.
Woonwagenkamp aan het Noord-Hollands Kanaal bij Den Helder, omstreeks 1930.
Foto: Collectie Regionaal Archief Alkmaar

Naar aanleiding van het protest in Zaandam van jonge woonwagenbewoners die een plek voor een eigen wagen opeisen heeft Democratisch Zaanstad opnieuw vragen gesteld aan het college. DZ dringt aan op spoed bij het oplossen van het standplaatsentekort.

Het college beloofde na eerdere vragen op de kwestie te zullen terugkomen omdat nog onderzoek werd gedaan naar de gevolgen van nieuwe Haagse richtlijnen die een eind maken aan het in veel gemeenten leidende uitsterfbeleid voor woonwagenlocaties. DZ wil nu weten wanneer dat onderzoek is afgerond en of B & W ook vinden dat haast geboden is.

De protesterende jongeren hebben gewezen op de mogelijkheid op het voormalige woonwagenkamp Zaanderhoorn weer in gebruik te nemen. Democratisch Zaanstad wil graag horen hoe het college daar tegenaan kijkt en of er overleg met de demonstranten over hun woonproblemen is geweest dan wel nog zal komen.

Alle plekken op woonwagenlocaties die vrij komen, worden in Zaanstad toegewezen door woningbouwvereniging Parteon. Wie een plek zoekt, wordt op een wachtlijst geplaatst. Het aantal staanplaatsen is beperkt omdat de locaties kleinschalig zijn opgezet. Bij het toewijzen van een plek wordt onder andere gekeken naar uw relatie met een woonwagenkamp en uw achtergrond.

 

Reacties

Cookieinstellingen