Wandelingen Serious Request gaan aan de Zaanstreek voorbij

Foto: Radio 3FM

Tenzij de dominees Sjaak Visser en Antonie Holleman zich weer een week opsluiten in het glazen huis bij Zuivere Koffie in Koog aan de Zaan, gaat Serious Request dit jaar aan Zaanstad voorbij. De landelijke actie bestrijkt een veel groter gebied dan voorheen, maar slaat de Zaanstreek over.

De 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman lopen tijdens de komende editie van Serious Request wel een deel van hun route door andere delen van de provincie.

Afscheid Glazen Huis

De radiozender heeft afscheid genomen van Het Glazen Huis en in plaats daarvan trekken drie koppels In de week voor kerst (18-24 december) van twee dj’s teams een kleine week het land door, om onder de noemer De Lifeline allerlei acties te bezoeken. Hoogendoorn en Koreman starten op Vlieland en gaan via de Afsluitdijk richting het zuiden om uiteindelijk in Utrecht te eindigen. Ze hebben dan 179 kilometer in de benen.

Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken vanuit Weert en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen vanuit Hengelo naar Utrecht. De opbrengst gaat dit keer naar drie verschillende goede doelen, in samenwerking met Het Rode Kruis: reanimatie in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten.

Plaatselijke acties en hoofdkwartier in Utrecht

De teams lopen van plaats naar plaats met als doel plaatselijke acties en evenementen te ondersteunen. Het klokje rond wordt live radio gemaakt en zijn de dj’s via livestreams online en op televisie te volgen. In hoofdkwartier Tivoli Vredenburg in Utrecht worden de hele week door evenementen georganiseerd, zoals optredens, workshops, filmvertoningen en Ted Talks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen