Vuilniszakken en vuilniszakken vol troep opbrengst Opruimestafette

Foto: Twitter / Dirk Groot

Aan de Opruimestafette rond het Zaans Medisch Centrum deden vanochtend zo’n 40 mensen mee. En de opbrengst van hun inzet stemt niet tot vrolijkheid.

Sinds Zaanstad besloot om mee te doen aan een proef van Nederland Schoon en het bedrijfsleven om aan te tonen dat zwerfvuil ook op een andere manier dan een uitbreiding van het statiegeldsysteem kan worden aangepakt, zijn op social media de fotografische en andere ‘bewijzen’ dat dat niet gaat lukken niet van de lucht. Omdat de verkooppunten van dranken in kleine petflesjes onmogelijk zelf de hele omgeving schoon kunnen houden.

Een selectie:

Momenteel loopt ter ondersteuning van de proef ook de campagne Flesjes in de Bak. De website www.schoonopdekaart.nl die Nederland Schoon daarvoor maakte laat zien waar in Zaandam – de rest van de gemeente doet niet mee – al plekken zijn geclaimd en opgeruimd door bewoners, bedrijven, scholen en verenigingen. Die kaart laat naast een opbeurend aantal initiatieven toch vooral veel onontgonnen gebied zien.

Er zijn in het kader van Flesjes in de Bak ook opvallende oranje afvalbakken geplaatst en er rijdt bovendien een Goodie-Truck om de actie te promoten. Mensen die daar kleine petflessen weggooien krijgen een cadeaukaart en daarmee een verrassingsbox. De Goodie-Truck staat komende woensdag 24 oktober voor het laatst op diverse plekken in de stad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen