Eerste basisschool voert (in groep 5) tijdelijk vierdaagse lesweek in

Foto: Pixabay

Een niet nader genoemde openbare basisschool van Zaan Primair voert na de herfstvakantie als eerste de vierdaagse schoolweek in om het lerarentekort op te vangen, meldde de NOS gisteren. De kinderen krijgen zeven weken lang op vrijdag geen les en gaan eenmalig een halve vrijdag missen.

Onderwijsminister Arie Slob waarschuwde eerder dat een vierdaagse schoolweek wettelijk verboden is, maar liet daarbij ook weten dat er wel ruimte is om de verkorte lesweek tijdelijk in te voeren. De maatregel van Zaan Primair valt net buiten de wettelijke limiet. Clusterdirecteur Ellen Voskuilen werd echter door de NOS geciteerd met de rechtvaardiging dat ‘aan het onmogelijke niemand gehouden kan worden’.

Groep 5

De vierdaagse schoolweek wordt ingevoerd voor groep 5. De ouders van de leerlingen zijn gisteren per brief ingelicht. De school in kwestie heeft al vanaf het begin van het schooljaar een vacature voor een leerkracht uitstaan, maar krijgt die niet ingevuld. Als na de kerstvakantie nog steeds geen extra onderwijzer is gevonden, wordt de vierdaagse schoolweek bij een andere groep ingevoerd.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen