Commotie over vleesloze (Dieren)dag in de stadhuiskantine

Foto: Pixabay

De VVD heeft zich ‘met verbazing’ gekeerd tegen ‘een ultiem voorbeeld van overheidsbetutteling: de uitvoering van de motie eet-geen-dierendag van de Partij voor de Dieren en Rosa. Daardoor kon niemand in het stadhuis afgelopen week op Dierendag dier eten.

De VVD had tijdens de behandeling van de motie al aangegeven niet akkoord te gaan met een dergelijke stap. ‘Ons is op dat moment verzekerd dat de uitvoering van de motie niet werd toegezegd en dat alleen de toezegging werd gedaan om met de cateraar het gesprek aan te gaan over een gevarieerd en gezond menu én dat de raad over dit gesprek een terugkoppeling krijgt,’ klaagt de fractie nu in vragen aan het college. Het VVD- voorstel om over de motie te stemmen werd niet gehonoreerd.

Voldongen feit

Nu is het 4 oktober en worden wij geconfronteerd met de uitvoering van deze motie. Van vijf zetels weten wij dat zij voor uitvoering van de motie zijn maar de overige 34 zetels hebben niet de kans gekregen om hun mening te geven en worden nu voor een voldongen feit gesteld. Bovendien heeft de toegezegde terugkoppeling over het gesprek niet plaatsgevonden,’ schrijft raadslid Stephanie Onclin.

Zij vraagt de wethouder of die de gemeenteraad alsnog een terugkoppeling kan geven over het gesprek met de cateraar. Volgens de VVD is tot nu toe altijd het standpunt van de raad en van het college geweest dat er ‘een gevarieerd aanbod van eten moet zijn in het stadhuis zodat een ieder de vrijheid heeft om voor zichzelf te bepalen wat hij/zij eet’. Is dat uitgangspunt nu losgelaten?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen