DZ: in november worden minstens 50 jonge inwoners op straat gezet

De Durghorst in Krommenie werd in 2015 geschikt gemaakt voor jongerenhuisvesting.
Foto: Google Street View

Binnen twee maanden ontstaat er een groot, acuut probleem voor minimaal 50 jonge inwoners als hun huurcontracten via Kamers met Kansen of Parteon lopen en ze niet lang genoeg staan ingeschreven bij Woningnet om zelfstandig woonruimte te vinden. Daarvoor waarschuwt raadslid Inge Felices Hernandez van Democratisch Zaanstad .

In 2015 kaartte Democratisch Zaanstad de problematiek rondom de uitstroom uit Kamers met Kansen ook al aan, waarna na veel overleg uiteindelijk besloten werd om jongeren een verlenging te geven, al dan niet met een verhuizing naar de Durghorst in Krommenie. In november dreigt een herhaling van zetten, aldus de partij.

Tevergeefs keihard gewerkt

Zaanstad biedt middels Kamers met Kansen een helpende hand aan jongeren die niet zelfstandig hun leven op orde kunnen krijgen. Maar deze tijdelijke huisvesting kan alleen succesvol zijn als de jongeren door kunnen stromen. ‘Zoals het er nu naar uitziet hebben jongeren de afgelopen jaren keihard gewerkt om hun leven op orde te krijgen en gaat dit over enkele maanden verloren omdat zij letterlijk op straat komen te staan,’ aldus Felices Hernandez in de rondvraag van het Zaanstad Beraad.

Vragen

Democratisch Zaanstad vraagt zich af hoe kan worden voorkomen dat deze jongeren weer van voor af aan moeten beginnen, welke afspraken er liggen, hoe de gemeente toezicht houdt op het voorkomen van ongelijke situaties, hoe de toekomst van Kamers met Kansen er momenteel uitziet en hoe in de toekomst met deze problematiek zal worden omgegaan.

In de groep waar het om gaat zitten bewoners die ouder dan 27 jaar zijn. Gelden voor hen aparte regels en/of trajecten, wil DZ ook nog weten.

 

 

 

Reacties