Facelift Amfibieplein West-Knollendam door Echte Burgerparticipatie

Het Amfibieplein in West-Knollendam.
Foto: Google Street View

Echte Burgerparticipatie krijgt in West-Knollendam vorm door een door dorpsbewoners gedragen herinrichting van het Amfibieplein. West-Knollendam werd eind vorig jaar door burgemeester Jan Hamming uitgeloot als wijk voor een project dat burgers moet stimuleren zich actiever met hun woonomgeving te bemoeien.

Een – ook al uitgelote – groep inwoners werd daarna uitgenodigd om zitting te nemen in een werkgoep en na een wat moeizaam begin kwam de vaart erin, aldus een tussenrapportage van de uit gemeenteraadsleden bestaande beoordelings- en evaluatiegroep van Echte Burgerparticipatie: ‘Tijdens de eerste bijeenkomst waren vier van de 20 genodigden aanwezig. Hierna zijn is de reservelijst aangesproken, waarna nog zes personen deel zijn gaan nemen. Steeds meer inwoners van West-Knollendam raken betrokken, een mooi voorbeeld van het enthousiasmeren van de bewoners.’

Vergroening

Er wordt nog onderzocht of het Amfiplein meer vergroend kan worden en daarvoor wordt contact gezocht met het IVN. Dat is verantwoordelijk voor diverse Tiny Forests in Nederland, waaronder twee in Zaandam. Meer ideeën die tijdens bijeenkomsten van de werkgroep en tijdens een wijkschouw opborrelden kunnen volgens de rapportage worden meegenomen in andere projecten van de gemeente of de provincie.

Reacties

0