Hobo/Piccolo/Hobo-heisa weer op tafel in de gemeenteraad

Wordt de piccolo weer uit het straatnamenregister van Zaanstad geschrapt?
Foto: Wikimedia

De raadsleden Jan de Vries (D66), Eylem Koseoglu (PvdA), Roland van Braam (SP), Marc Wit (CDA) en Ruud Pauw (Rosa) hebben de krachten gebundeld in een motie om de straatnaam Piccolo te schrappen en de oorspronkelijke naam Hobo aan te houden.

Volgens de indieners van het stuk heeft de straatnamencommissie voor een van de straten in het plan De Zaanse Eilanden heel bewust de naam Hobo uitgekozen en is dat ‘een prima naamgeving voor een straat in een wijk waar de straten zijn vernoemd naar verschillende uit voornamelijk hout vervaardigde muziekinstrumenten’. Na protesten van toekomstige bewoners die van Hobo kennelijk een negatieve associatie kregen met ‘homo’ werd Piccolo als alternatief op de muur geschroefd.

Heisa

Dat is de vijf fracties echter tegen het zere been: niet alleen is Zaanstad vanwege de straatnaamaanpassing landelijk negatief in het nieuws gekomen en heeft de gemeentesecretaris excuses aangeboden vanwege alle ontstane ‘heisa’, ook kan Zaanstad het als regenbooggemeente niet over haar kant laten gaan om vereenzelvigd te worden met homofobie.

De motie die morgen in de gemeenteraad in stemming wordt gebracht draagt het college daarom op de naam Hobo in ere te herstellen en de naam Piccolo te schrappen.

Reacties

Cookieinstellingen