Buurtgezinnen zoekt steungezinnen voor Zaanse kinderen

Foto: Buurtgezinnen

Buurtgezinnen Zaanstad is op zoek steungezinnen die regelmatig een kind uit de buurt willen opvangen van wie de ouders het moeilijk hebben als gevolg van een burn-out, ziekte, een scheiding, werkeloosheid of een ander probleem.

Als er geen familie in de buurt is of goede buren om op terug te vallen, dan kan de spanning in overbelaste gezinnen alleen maar verergeren. Sinds twee jaar is Buurtgezinnen in Zaanstad actief om kinderen die dergelijke situaties meemaken op regelmatige basis onder te brengen bij steungezinnen die in de buurt wonen en die ze bijvoorbeeld eens per week op de woensdagmiddag of af en toe een dag in het weekeinde opvangen.

Krommenie en Assendelft

Dat geeft de eigen ouders de kans om even op adem kunnen komen en de kinderen om onbevangen kind te zijn. Op dit moment worden onder andere steungezinnen gezocht voor een een nieuwsgierig en ondernemend jongetje van vijf jaar in Krommenie, dat erg van buiten spelen houdt, en een meisje van tien uit Assendelft dat is opgegroeid in een instabiel gezin en al een hoop heeft meegemaakt in haar jonge leven.

Opa en oma gezocht

Twee zusjes van zeven en acht jaar uit Wormerveer hebben geen familie en hun alleenstaande, chronisch zieke moeder gunt ze een opa en oma die leuke dingen met ze gaan doen. De meiden houden van de kinderboerderij, wandelen in het bos, buiten spelen, paarden, knutselen en spelletjes spelen zoals Monopoly. Een zevenjarige jongen uit Assendelft wil graag om het weekend op zaterdag of zondag bij een steungezin komen spelen. Moeder wil graag een steungezin met een vaderfiguur, want die mist hij nu.

En zo zijn er nog meer kinderen en ouders die op zoek zijn naar een liefdevol gezin. Op de website www.buurtgezinnen.nl staat meer informatie. Ook kunt u mailen naar co√∂rdinator Irma de Groot: [email protected]

Regelmatig staan profielen van kinderen waar een steungezin voor gezocht wordt (natuurlijk met toestemming van de ouders) op de Facebookpagina Buurtgezinnen.nl in Zaanstad.

Reacties