Geen levenslang maar 25 jaar cel voor moord op Zaandammer

Foto: Pixabay

De illegaal in Nederland verblijvende Quincy S. (34) is vanmorgen tot 25 jaar cel veroordeeld wegens de moord op Youssef El Kahtaoui uit Zaandam, in mei 2015 in de De Clercqstraat in de hoofdstad. Er was levenslang tegen hem geëist, maar volgens de rechtbank is die straf bedoeld voor daders van wie bekend is dat een tijdelijke straf niet meer werkt. S. werd niet eerder tot een lange straf veroordeeld.

El Kahtaoui stapte in de nacht van 12 op 13 mei uit zijn auto toen er op straat geschoten werd. Hij werd dodelijk getroffen, terwijl hij part noch deel had aan de onderwereldvete die op dat moment uitgevochten werd. S. werd anderhalf jaar na de ‘vergismoord’ opgepakt terwijl hij gewapend en in een gestolen auto onderweg was naar Almere om daar met anderen een Amsterdamse crimineel te liquideren.

Waterpijpcafé

Twee schutters zouden het waterpijpcafé Village binnen zijn gegaan op zoek naar iemand die al was vertrokken. Een aanwezige opende binnen het vuur op hen en verwondde S., waarna het duo vluchtte op een gestolen zware motorscooter en er schoten vielen. De kogels troffen uit een kalasjnikov ook een tram, waarbij enkele passagiers ternauwernood aan verwondingen of zelfs de dood ontsnapten. Het schieten op de tram kwalificeerde de rechtbank als een poging tot doodslag.

Beloning

Eind vorig jaar werd nog een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar het doodschieten van El Kahtaoui (25). De tweede man, die volgens S. degene was die El Kahtaoui doodschoot, is nog niet getraceerd.

De opgelegde gevangenisstraf van 25 jaar is niet alleen een straf voor de moord op de Zaandammer, maar ook voor de verijdelde liquidatie in Almere. Drie medeverdachten in die zaak moeten tussen vijf en zeven jaar brommen. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen