112

Beloning van 20.000 euro voor gouden tip in vergismoord op Youssef El Kahtaoui

Foto: Still uit de politievideo

Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar het doodschieten van Youssef El Kahtaoui (25), in mei 2015 in Amsterdam. Het slachtoffer woonde in Zaandam.

Twee mannen beschoten El Kahtaoui in de De Clercqstraat, maar de politie weet inmiddels zeker dat hij niet het beoogde doelwit was. Dat zou de zware crimineel Samir Z. zijn geweest, die al enkele malen aan een aanslag is ontsnapt. Gisteren bleek tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht dat er DNA is gevonden op een van de geweerkogels die zijn afgevuurd. Die was in een deurpost achtergebleven.

Waterpijpcafé Village

El Kahtaoui stapte uit een auto bij een shishalounge toen hij door twee mannen op een gestolen zware motorscooter belaagd werd. De politie vermoedt dat de schietpartij te maken heeft met een voorval in het inmiddels gesloten waterpijpcafé Village. Twee mannen met motorhelmen op kwamen daar met een vuurwapen naar binnen gelopen, maar sloegen op de vlucht nadat iemand op hen begon te schieten. Even later werd de Zaandammer dodelijk getroffen.

De Beverly Piaggio 500 met een aparte uitlaat van Gran Turismo werd later teruggevonden in de Kostverlorenvaart.

Passerende tram geraakt

El Kahtaoui was op slag dood. De kogelregen trof ook een passerende tram, waarin geen van de passagiers gewond raakte. Er werd volgens de politie door de daders tussen de tien en twintig keer geschoten met een automatisch wapen, wat in het wilde weg lijkt te zijn gebeurd.

Het slachtoffer was een bekende van de politie, maar stond niet te boek als een zware crimineel. Hij was eerder dat jaar als glazenwasser van een ladder gevallen, waarbij hij zijn been had verbrijzeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen